EMI får intellektuell örfil av stora engelska draken

The Guardians analys av TPB-domen är den absolut bästa. Den är dessutom slående nära en del av de saker jag tidigare påpekat, bland annat att de stora gamla nöjesmedieföretagen måste uppdatera sina affärsmodeller, annars kommer de att försvinna, hur många piratfall de än vinner. The Guardian konstaterar att domen mot The Pirate bay förmodligen får motsatt effekt och möjliggör för dagens förlegade system att fortsätta. Tyvärr är The Guardian-analysen aningens tung att ta sig igenom, även för den som är duktig på engelska. Men det är värt det.
Intressant att notera att ämnet genererar (i nuläget 82 stycken ganska långa) kommentarer även i England.

Det är duktig höjd även på kommentarerna. Betänk bland annat vad signaturen Barton71 skriver: "Something has to give eventually, and do not think it will be the consumer. If the entertainment industry want us to use their product, then it will be done on our terms, not theirs."

Ungefär: Vi kommer att komma till ett avgörande, och det blir knappast konsumenterna som får vika sig. Om nöjesindustrin vill att vi ska använda deras produkter, kommer det att bli på våra villkor, inte deras.

/P
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0